De deuren van Life Without Limits staan nu voor je open. Meld je hier nu aan.

Artwork #1

Just let it go! Maar hoe dan?

Voor mij persoonlijk is het antwoord op die vraag: De Sedona Methode! Want de Sedona Methode is een krachtige en eenvoudige loslaat methode. Praktisch, doeltreffend en op elk moment toepasbaar. In een vergadering, tijdens een ruzie, op de fiets, onderweg in een overvolle trein, overal en op elk moment. Zo makkelijk is het te gebruiken. En het werkt “on the spot”. Je laat binnen enkele seconden elk gevoel los.

Wat laten we los?

Wat we loslaten zijn nare gevoelens, belemmerende overtuigingen én fysieke sensaties zoals stress, moeheid en pijn.

Waarom laten we dat los?

Je denkt nu wellicht nog dat eerst een situatie anders moet zijn en dat jij je dán pas beter kunt voelen. Eerst moet het probleem weg zijn, dan pas voel jij je weer goed. Met andere woorden, je bent afhankelijk van iets buiten jou om je weer goed te gaan voelen. 

Maar hoe werkt dat voor je nu? En wat als het een situatie betreft waar je even in het nu geen controle over hebt, zoals regen of belastingaangifte moeten doen? 

Of erger, ziekte van een geliefde of ontslag van je baan?

Stel nou dat je gewoon dan je gevoelens kunt loslaten over de situatie terwijl de situatie blijft wat zij is?

De denkfout die je nu wellicht maakt is deze: “Ja maar, als ik geen emoties voel, dan los ik het probleem niet op.” En is dat zo? Is dat werkelijk zo? 

Ga jij meer in beweging op zoek naar een toffe nieuwe baan terwijl je je dankbaar en geïnspireerd voelt, óf wanneer je boos bent? Onderzoek eens voor jezelf, brengt die boosheid, frustratie en verontwaardiging je in beweging óf verlamt en verhardt hij je juist?

Daarnaast, als je op sollicitatie gesprek komt, wanneer ben je aantrekkelijker? Als je je geïnspireerd en dankbaar voelt, óf als je stiekem gefrustreerd en verontwaardigd bent?

En als jij boos door het leven gaat omdat je geliefde ziek is, heeft je geliefde daar wat aan? Los je daar de ziekte mee op? Kan je er zijn voor die persoon als jij er zo aan toe bent?

We zijn niet afhankelijk van situaties om ons goed te voelen!! Het helpt om fijne, leuke en geïnspireerde situaties te ervaren, maar we zijn er niet van afhankelijk!! Veel krachtiger is het om te ontdekken dat jij je altijd geïnspireerd en dankbaar kunt voelen. Dat geluk er altijd voor je is ondanks alles!

En dat is mogelijk met de Sedona Methode. Als je gaat ontdekken dat je gewoon nare gedachtes en gevoelens in het nu altijd kunt loslaten ongeacht de situatie.

En het mooiste is, en daarmee komen we bij de tweede reden om los te laten uit: Als je loslaat hoe je je nu voelt over een situatie of persoon, dan verander je een situatie veel makkelijker en je verwoordt naar die ander veel helderder en liefdevoller hoe je graag iets anders zou willen.

Vervolgens zal die ander daar echt veel beter op reageren dan wanneer je vanuit je emoties je verlangen aangeeft.

En dan de echte magie: In heel veel gevallen veranderen situaties vanzelf!! In heel veel gevallen, hoef je helemaal niks te doen of te zeggen tegen die persoon, maar beweegt deze als vanzelf met je mee.

Ik heb hier talloze voorbeelden van uit mijn eigen leven en die van mijn klanten! 

Het mooiste voorbeeld die voor mij 2 jaar geleden het bewijs is geweest dat dit echt zo werkt is toen ik ziek was.

Ik besloot dat ik ging stoppen met het oneens zijn daarover. Met het slachtoffer zijn  ervan. Met het verontwaardigd zijn erover. Met het denken dat ik alleen gelukkig kon zijn als ik beter zou worden.

In een waanzinnig helder moment, middenin een heel zware dag met heel veel pijn kwam die ene heldere gedachte bij mij naar boven. Wat nou als ik ga leren om gelukkig te zijn MET deze ziekte?

Gewoon ondanks deze pijn? Gewoon hier in dit bed?

Het was alsof er een ballon openspatte. Een diepe zucht van verlichting voelde ik opkomen. 

Vanaf dat moment veranderde alles in een razendsnel tempo. Want in de maanden daarna begon ik me beter te voelen. Niet direct, maar geleidelijk. 

Lees mijn pagina “contact and about“ als je meer over deze periode en wat er precies gebeurde wilt weten. laat je inspireren door mijn verhaal. laat mijn verhaal je moed en hoop geven dat het ook voor jou kan. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Voor mij was het vanaf dat moment helder: Ik kan altijd gelukkig zijn zelfs als ik ziek ben en geleidelijk leerde ik een nog grotere les: als ik stop met vechten tegen wat er nu is (mijn ziekte) juist dán kan het weg gaan!

De Sedona methode ontdekte ik enkele maanden later en daarin vond ik een schatkist om hiermee veel doeltreffender en gerichter nare gevoelens en blokkerende overtuigingen los te laten zodat ik elk moment van de dag mezelf goed kon voelen, ondanks wat zich afspeelde in mijn leven.

De magie van het leven is loslaten hoe je nu denkt en voelt over wat er gebeurt in jou en in je leven en juist dán kan alles zich moeiteloos transformeren naar iets wat je wél graag wilt.

Gratis

Ontvang gratis inspiratie en wees als eerste op de hoogte van de volgende challenge!

Ontvang inspiratie mails en wees als eerste op de hoogte van de volgende gratis challenge!