De deuren van Life Without Limits staan nu voor je open. Meld je hier nu aan.

Artwork #7

Innerlijke rust en vertrouwen in tijden van crisis – loslaten is de sleutel

We worden enorm uitgedaagd deze dagen. 

Moeders ineens met kleine kinderen aan het thuisonderwijs, terwijl ook van ze verwacht wordt te werken. Ondernemers die vechten voor het behoud van hun bedrijf. Verplegend personeel in ziekenhuizen die harder werken dan ooit en in gespannen afwachting zijn van wat er nog meer komen gaat…

En wij allemaal zitten in die gespannen afwachting. Elke dag kan nu anders zijn en we hebben geen idee wat er ons nog meer boven het hoofd hangt.

En dat voel je. Onrust, angst, twijfel, onzekerheid, spanning… Ik denk dat echt iedereen nu deze gevoelens ervaart en zich in meer of mindere mate best onveilig voelt.

Alle voorspelbaarheid is onder onze voeten weggevaagd. 

Die voorspelbaarheid, waar we ons veilig in waanden, blijkt een schijnveiligheid te zijn geweest.

Als we ons gevoel van veiligheid dus moeten halen uit die voorspelbaarheid, uit de wereld om ons heen, dan hebben we een probleem, zo blijkt….

Daarom moeten we nu meer dan ooit leren onze veiligheid ergens anders vandaan te halen. Maar waar dan en hoe? 

Hoe kan je nu rust voelen? Hoe kan je in deze tijd ontspannen blijven? Waar haal je nu gevoelens van veiligheid vandaan zodat je helder blijft om moedig te zijn? Zodat je helder blijft en de juiste keuzes maakt voor je bedrijf en je gezin?

Ik heb voor jou het antwoord. 

Ik heb ontdekt in mijn leven dat loslaten het antwoord is.

Kijk, alles in dit leven komt in 2 polen. Echt alles. Hoog, laag. Dik, dun. Klein, groot. Licht, donker. Bedenk maar eens iets wat niet zichzelf laat zien in twee tegenovergestelde vormen. 

Ook gevoelens niet. Boos, blij. Angst, veilig. Gespannen, ontspannen. 

Nu, denk weer even aan het voorbeeld: Licht – donker… Wat gebeurt er als je het licht uit doet? Precies, dan blijft donker over. Hetzelfde geldt voor hoog en laag: als je iets wat hoog is neer haalt, weghaalt, blijft er laag over. Als iets dik is en je haalt een gedeelte van het gewicht weg, blijft ‘dun’ over.

Nu, stel je voor dat je gevoelens eenvoudigweg kunt loslaten? Even theoretisch gezien… Dat je kunt besluiten ze los te laten en dat ze dan ook echt weg zijn. 

Bijvoorbeeld angst. Stel je kunt angst loslaten… Wat blijft dan over? Juist, veiligheid. En stel je voor dat je spanning in je lichaam gewoon als besluit kunt loslaten… Wat blijft er dan over? Juist, ontspanning.

Wat nou als ik je vertel dat dit niet theoretisch is? Wat nou als ik je vertel dat ik je echt kan leren om een onaangenaam gevoel zoals angst, gewoon eenvoudigweg liefdevol kunt besluiten los te laten EN dat het dan ook daadwerkelijk weg is…

Nu ben je niet langer meer afhankelijk van de wereld om je heen om je veilig te voelen. Jij kunt je in het hier en nu, midden in tijden van crisis, veilig voelen vanbinnen. Een innerlijke rust en veiligheid ervaren. Het kan!

Nu snap ik dat je dit niet zomaar van mij gaat aannemen en dat is oke! Dit MOET je echt ervaren om het ook te kunnen geloven.

Gratis

Ontvang gratis inspiratie en wees als eerste op de hoogte van de volgende challenge!

Ontvang inspiratie mails en wees als eerste op de hoogte van de volgende gratis challenge!