De deuren van Life Without Limits staan nu voor je open. Meld je hier nu aan.

Artwork #2

Hier en nu

Maar wat als het hier en nu gewoon kut is?

Er is maar 1 plek waar oplossingen, precies de juiste inspiratie, creativiteit en innerlijke rust bestaan en dat is: het NU!

Oh en: Het HIER!  Het HIER én NU dus. Ik weet niet hoe t bij jou is, maar soms ben ik wat langzaam. Het kan echt wel even duren voor iets echt binnendringt, voordat ik iets snap, voordat het kwartje valt.

Ik ervaar namelijk de laatste tijd pas wat Eckhart Tolle hiermee bedoelde. Het hier en nu vond ik, toen ik het voor het eerst hoorde, maar een stomme plek en veel liever droomde ik ervan weg, vluchtte ik ervan weg of was ik ermee in gevecht (boos, verontwaardigd of verdrietig). Ik was al jaren ziek, ik lag op bed met een zinderende pijn in mijn lichaam en daar was ik boos en verdrietig over! Het hier en nu was vreselijk. Meerdere keren gooide ik het boek, The Power of Now, kwaad naar de hoek van de kamer. 

En hoewel ik hem toch telkens weer oppakte en voelde dat Tolle me iets belangrijks te vertellen had, echt snappen deed ik het niet.

Pas sinds kort begin ik het te begrijpen. 

Wat ik meer en meer snap én vooral ervaar is dat inspiratie, flow, heling en moeiteloos gelukkig zijn echt alleen maar door je heen kan stromen als je bewust in het nu aanwezig kan zijn en daarmee bereid bent om te zijn met wat er is. The good AND the bad.

Niet meer vluchten dus. Niet ontkennen, niet overschreeuwen of negeren. Niet vechten tegen wat zich aandient in je leven, want ook dat is niet aanwezig zijn, maar ‘bezig zijn’.  Ook niet anticiperen op iets wat eventueel kan komen (uit het NU zijn) of geïrriteerd blijven om iets wat gebeurd is of je druk maken om iemand anders (uit het HIER gaan).

Ik kon pas beter worden toen ik besloot gelukkig te zijn MET én ONDANKS mijn ziekte. Zonder dat ik dat toen nog doorhad zette ik mezelf daarmee in het HIER en NU en kon ik ontvangen wat ik nodig had om te genezen. 

Maar hoe zorg je ervoor dat je in het HIER en NU bent gedurende de dag? Eerste stap is: er bewust van zijn dát je eruit gestapt bent. Daarmee ben je eigenlijk even los van datgene wat jou in de greep hield. 

Dat is in het begin lastig, want je bent gewend om in gedachten te zijn. Om op de automatische piloot je dagelijkse leven te leven. Aanwezig zijn in het nu, je bewust zijn van wat je denkt en voelt en hoe je je gedraagt, voorkomt dat je onbewust bent (op de automatische piloot) en daarmee pak je dus de regie terug over je leven. Je beslist van minuut tot minuut zelf wat je voelt, denk en doet. 

Wat mij enorm heeft geholpen is om dagelijks de Sedona Methode te gebruiken. Een methode waarmee je eenvoudig en doelgericht nare gevoelens, fysieke sensaties en belemmerende overtuigingen loslaat. Hoe langer je dat doet, hoe vaker je dat hebt gedaan, hoe meer je als vanzelf een groter bewustzijn ontwikkelt, waardoor je in je dagelijks leven gewoon aanwezig kunt zijn in het hier en nu.

En in het hier en nu, hoe rot de situatie ook is, zijn de oplossingen, zijn geïnspireerde ideeën, is heling, is creativiteit, is rust en ontspanning. Op een andere plek is dat niet te vinden. 

Het hier en nu is een magische plek!

Gratis

Ontvang gratis inspiratie en wees als eerste op de hoogte van de volgende challenge!

Ontvang inspiratie mails en wees als eerste op de hoogte van de volgende gratis challenge!