De deuren van Life Without Limits staan nu voor je open. Meld je hier nu aan.

Artwork #9

Corona Virus

Angst

Of je nu een heel nuchter persoon bent of niet, ik denk dat iedereen nu in meer of mindere maten te maken heeft met gevoelens van angst, onzekerheid, verwarring, twijfel, stress; Een gevoel van onveiligheid.

Ik ook. Voor mij voelt het of we ineen in een surrealistische film zijn terecht gekomen waarvan we het vervolg totaal niet kunnen inschatten. 

Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat het leven eigenlijk altijd zo is. We weten nooit wat het volgende moment zal brengen. Maar omdat we in een relatief veilige omgeving wonen, lijken we veilig in een stukje voorspelbaarheid. 

Nu is die voorspelbaarheid ineens weggevallen zo voelt het…

Wat moet je doen als die voorspelbaarheid lijkt weggevallen? Als de onzekerheid toeslaat en het ineens lijkt of je niet meer veilig bent? Hoe kun je voor jezelf blijven zorgen en je toch ontspannen blijven voelen?

Mijn ervaring is dat we niet perse afhankelijk zijn van externe factoren. Het is niet per definitie zo dat je je pas weer veilig kunt voelen als het Corona Virus weg is. Die veiligheid kan je nu al voelen als je de gevoelens van onzekerheid, angst of paniek kunt loslaten.

En meer dan ooit is dat nu belangrijk. Want die gevoelens brengen je niet de rust en ontspanning die jouw lichaam nu nodig heeft, die jouw immuunsysteem nodig heeft om zijn werk te kunnen doen. Juist dat prachtige en krachtige immuunsysteem hebben we nu nodig om ons te beschermen tegen dit nare virus die inmiddels onze hele wereld in zijn greep heeft. 

Loslaten is ook nu weer het sleutelwoord dus. Angst kan je loslaten. Je bent niet afhankelijk van omstandigheden! 

Want denk even mee, wat ik net al zei; we weten geen enkele dag wat er eigenlijk boven ons hoofd hangt. We wanen ons veilig omdat we veronderstellen dat morgen hetzelfde gaat zijn als vandaag. Ook dan waan je je veilig terwijl het gewoon een aanname is. Een verwachting dus…

Nu verwacht je ineens iets anders. En dat wat je verwacht, dat wil je niet. Daar komt de angst vandaan. Angst komt dus voort uit een verwachting die je niet wilt.

Misschien geeft dit inzicht je al wat rust,

Maar, stel je nu voor dat je die verwachting met het gevoel wat hij oproept (angst) gewoon echt kunt loslaten? Dat je een tool in handen hebt waarmee je dat moeiteloos kunt zodat je rust ervaart midden in de chaos?

Laat mij het je leren zodat je je rustig en ontspannen kunt blijven voelen in het nu. Zodat je lichaam met haar waanzinnig mooie immuunsysteem de ontspanning krijgt om jou te beschermen en je gezond te houden. 

Gratis

Ontvang gratis inspiratie en wees als eerste op de hoogte van de volgende challenge!

Ontvang inspiratie mails en wees als eerste op de hoogte van de volgende gratis challenge!